17
mar

Prečo prenechať zariadenie interiéru profesionálom?

To, ako človek vníma priestor okolo seba, či sa v ňom cíti príjemne, závisí od viacerých faktorov, ale to, čo si pri vstupe každý všimne ako prvé, je zariadenie interiéru.

Existuje mnoho možností ako zariadiť či už interiér rodinného domu, bytu alebo priestoru s verejnejším charakterom. Niekto si vie návrhy interiérov urobiť sám, za pomoci inšpirácií v časopisoch, obchodoch s nábytkom či na internete. Na to je ale potrebný dostatok času, nie každého to baví a je tu riziko, že konečný výsledok sa vám nebude páčiť.  Napríklad si kúpite drahú sedačku, ktorá sa farebne síce do priestoru hodí, ale štýlom si absolútne nesadne zo zvyškom zariadenia. Ak túžite po perfektnom výsledku, bude pre vás tou pravou voľbou interiérový designér. Ten vám ponúkne viacero variánt riešenia a pre lepšie pochopenie návrhu vám pripraví  3D vizualizácie interiéru s reálnymi zariaďovacími predmetmi a vy tak presne uvidíte ako by váš domov mohol onedlho vyzerať.

Jemná knižnica v neutrálnej obývačke

Jemná knižnica v neutrálnej obývačke

Interiérový designér vám ušetrí veľa času, starostí a má komplexné vedomosti ako v estetickej, tak i v technickej oblasti interiéru. Dokáže aj v dispozícii, ktorá je na prvý pohľad beznádejná a neviete si s ňou rady, navrhnúť  nielen krásny ale predovšetkým funkčný a praktický priestor. Ku každému projektu pristupuje individuálne, prispôsobí sa požiadavkám klienta a podľa nich upraví daný návrh. To znamená viacero variant riešení, kde môžte vidieť rôzne spôsoby, prvky, či farby vo vašom interiéri, a mať tak dokonalú predstavu.

My interiéroví architekti si pri svojej práci uvedomujeme, že spoločne s nami predchádzate nepríjemným prekvapeniam, a preto nám na reálnom zobrazení vášho interiéru veľmi záleží.  Trávime za tým veľa času a myslíme na množstvo vecí, aby výsledkom bol priestor, ktorý funguje a v ktorom sa cítite dobre. Predstavujeme si vašu trasu po príchode z práce, aby ste si mali kde položiť kľúče či odložiť kabát. Myslíme na vaše varenie a poznáme rozmerové požiadavky aj vzhľadom k vašej výške, či preferenciám. Radi sa vyhráme s rôznymi skrytými úložnými priestormi tak, aby vám žiadne nechýbali a nenarúšali priestor. Naopak sa snažíme potrebné úložné priestory pretvoriť v kompozične a esteticky príjemné prvky, radi sa vyhráme s poličkami, či typom otvárania. Poznáme širokú škálu materiálov a riešení a zo skúseností vieme, ako spolu pôsobia.

Vešiaky v zádverí so sedením

Vešiaky v zádverí so sedením

Nezabúdame ani na osvetlenie, ktoré na správnom mieste a správnym zvoleným typom dokáže priestor naozaj nádherne doplniť. Alebo naopak, a tomu sa snažíme predísť. Vieme, že veľa rôzne funkčných závesných svietidiel sa navzájom potlačí, a žiadne nevynikne, alebo jednoducho povedané, bolo by toho veľa. Stojace, stolové, závesné, alebo prisadené svietidlo, ktoré bude dobré? Samozrejme sú dôležité súvislosti a myslieť na všetky spolu. Aj to je našou úlohou a jej výsledok môžte vidieť na vizuáloch a mať tak jasnú predstavu. Poznáme rôzne spôsoby a novinky riešenia osvetlenia, ktoré vám radi predstavíme a vám sa tak napríklad môžu rozsvecovať led pásiky na cestu v noci do kúpeľne.

Dizajnový jedálenský kút- kvalitné stoličky, jedinečný stôl a svietidlo na mieru

Dizajnový jedálenský kút- kvalitné stoličky, jedinečný stôl a svietidlo na mieru

V kúpeľni je množstvo zásad, ktoré máme na vedomí. Tu je dôležitá praktickosť a nemenej dôležitá je estetika priestoru, nakoľko v nej častokrát relaxujeme. Preto je dôležitá správna voľba materiálov, nehovoriac o kúpeľniach malých rozmerov. Orientujeme sa v rôznych riešeniach prevedení, ako sú napríklad vodoodolné omietky, sprchové kúty bez vaničky, či krásne skryté niky s poličkami na šampóny. Aj tu je veľmi dôležité myslieť na úložné priestory na uteráky, kozmetiku, šampóny, či v prípade práčky priestor na pracie prostriedky a kôš na prádlo.

kupelna-1np-od-sprchy

Úložné priestory v modernej kúpeľni

Naše návrhy interiérov vždy odzrkadľujú naše skúsenosti a vedomosti. V ich pozadí je množstvo času, ktoré je potrebné venovať správnemu výberu prvkov a materiálov a tento čas vám radi šetríme. Tešíme sa, keď predídete rôznym nepríjemným prekvapeniam, a na to tu sme.